Sunday, December 14, 2014

Test di KMC

Assalamualaikum....
hari ni nak kongsi untuk jururawat yang nak apply KMC(kedah medical centre)

Saya baru sahaja buat test bertulis..belum IV..tak tahu la dpt ke tak IV..kenapa sy nak sgt KMC? sebab di kedah..sy nak menetap di kedah atau penang.. sebab satu lagi sebab KMC di bawah KPJ..

tapi kalau tak dapat atau lambat panggil, mungkin saya akan memburu pekerjaan di penang..penang lg dekat dgn kulim.. bahagianya~~

ok, first, hantar resume terus ke HR KMC...

bila dah dpt panggilan untuk test, sila bawa kalkulator, salinan semua dokumen..
sila google dokumen yang perlu dibawa semasa iv...sila fotostat sekali sijil LJM ye..sijil kokurikulum tak perlu fotostat..dokumen tak perlu disahkan pun..

masa dtg test, bawa kalkulator..lebih kurang 25 soalan adalah drug calculation...
apa yang perlu anda study?
-drug calculation
-CPR(ratio of circulation and ventilation in adult, children and infant)
-nursing diagnosis..ulangkaji balik..kot2 dah lupa..
-nursing intervention..contoh fever..
-care of patient with HFMD
-drug in emergency trolley
 -pertukaran unit contoh mg ke g

selalunya masa bebas kalau tak dak iv lepas tu..saya sejam dah siap..

sekian itu sahaja..good luck my friends..

No comments:

Post a Comment