Wednesday, May 21, 2014

Buku Nota Saya!

Assalamualaikum...

Kali ni nak share tentang buku nota nursing saya..
kalau tengok pensyarah dan kakak2 senior yang dah kerja berbelas tahun tu keluarkan buku nota nursing diorang masa zaman belajar, rasa 'wahhhh, simpan lagi buku tu...' ada sentimental value di situ...walaupun luarannya dah kusam, tapi tu la yang mahal...

Jadi, masa tahun 2 saya buat keputusan untuk  buat juga buku nota saya..untuk fast reference pada hari bekerja nanti dan untuk tunjukkan pada anak-anak murid atau anak-anak sendiri.. :)

                                                                  Inilah rupanya...(cover) kecik je..senang masuk poket
                                          Dah buruk.. first page ni vital sign reading
                                         Siap lukis vial dan ampule sebab dulu still tak dpt bezakan...
                                            complication of pregnancy ni tak tulis pun tak pe sebenarnya..
                                                    
                                       Care of atrial line, IV line, CVL ni baru je belajar tadi.
                                             Hari ni ialah last 3 day in management posting.
                             Bermanfaat untuk nurse yang insert line pada patient.
   Selalunya nurse hospital  kerajaan, HO yang buat..kalau swasta, nurse yang insert..so, take note.





Boleh juga da;am buku nota kecil ni kita letakkan procedure yang penting, perkara yang penting tapi kita susah nak ingat atau confuse. selalunya basic skill seperti drug calculation boleh dimasukkan...


Sekian itu sahaja perkongsian kali ini...

No comments:

Post a Comment