Monday, February 3, 2014

statistic punya cerita(test+exam)

Assalamualikum...

special dedicated to my cute juniors...i wrote this because i know that you will need this as a guidance to facing the exam..

test 1&2

Test 1 more to what is SPSS, scale of measurement penting sgt2.dia bagi contoh dan suruh kita nyatakan ni guna measurement apa.. lebih kepada soalan 'isi tempat kosong'..no calculation(kalau tak silap). ada pun dia bagi number banyak2 dan suruh cari mode, median, mean..sonang ja
 *tak guna pun formula

 Test 2
tips: please do example given in lecture note. soalan lebih kurang macam tu aja...ada 5 soalan. ada juga tny scale of mesurement. ada ANOVA, t-test, simple linear regression, pearson dan spearman.

exam:
exam sekali dgn research TAPI rasa mcm tertipu sebab total question was 30 question but research question only 6. the others was statistic. I was studying research(introduction, qualitative, quantitative, methodology, problem statement la) sampai kurang study statistics. statistic DOMINANT to this exam paper. sadis~~

pujuk hati ' tak pa..Allah tgk pada usaha'

kata hati: we learn research in classes just to guide us in our research. not for reading for passing the examination*facepalm.

*tertakluk pada perubahan. mana tahu mungkin korang lain sikit.

sekian terima kasih


No comments:

Post a Comment