Thursday, April 4, 2013

BTN di Langkawi

 Helang.. yes, sy di langkawi.. hanya 3 orang bakal nurse dan yg lain adalah bakal guru..55 orang bakal cikgu.. satu kelainan dari BTN sebelum ni(semua nursing) kerana bakal cikgu mempunyai kemahiran bercakap di hadapan. mungkin sebab banyak practice dan presentation.. tahukah anda, sy teringin menjadi seorang pendidik terutamanya kepada kanak-kanak kerana kanak2 usia 7-14 tahun merupakan tempoh masa yang mereka menjadikan cikgu sebagai idola mereka..apa yg cikgu cakap semua betul sampai mak ayah cakap pun tak ikut.. power of teacher.. bila tengok bakal guru-guru ni, sy tak risau hantar anak-anak sy ke sekolah.. they are osem, sgt baik, sgt menyuntik rasa ketuhanan, sgt lembut, sgt berpengetahuan luas.. inilah mutiara yang dihasilkan di bumi Malaysia..bukti tak semua remaja itu rosak!..i am proud to be ISLAM and MALAYSIAN.






kesimpulan: setelah mendapat input dari BTN, sila buat research sikit tentang kesahihan input yg anda dpt.  balik daripada BTN, apa yg sy baca bukan di blog (sebab tak tahu kesahihannya). sy baca buku aku pun melayu yang ditulis oleh zaid ibrahim dan buku politik dalam Islam..pertanyaan yg sering membelenggu setelah melawat makam mahsuri.. betul ke cerita tentang mahsuri??

No comments:

Post a Comment